Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Ton Koene: “Wij weten soms niet wat echte angst is.”

Ton Koene: “Wij weten soms niet wat echte angst is.”

| On 05, mei 2015

Fotograaf Ton Koene trad vanmiddag op tijdens het Bevrijdingsfestival in Groningen. Volgens hem waarderen we het niet genoeg dat we in een angstloze samenleving wonen. Natuurlijk hebben we legitieme angsten, maar die horen bij het leven. Wij hoeven niet continu bang te zijn voor kidnapping, dronken soldaten bij checkpoints  en andere risicovolle situaties.

Jelte Posthumus sprak met Koene over zijn werk als fotograaf, de politie in Nederland en de verschillen tussen angst in Nederland en in conflictgebieden. De lezing van Koene maakt onderdeel uit van de vrijheidscolleges die overal in Nederland gegeven worden.