Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Repo – Open Joodse Huizen

Repo – Open Joodse Huizen
AmandaBrouwers

De slachtoffers zijn herdacht, de vrijheid is gevierd. Wat overblijft voor de rest van het jaar zijn de verhalen: klein of groot, heel persoonlijk of maatschappelijk. Een bijzonder verhaal dat naar voren kwam tijdens het evenement Open Joodse Huizen was het verhaal van de ‘gevaarlijkste man van Groningen’: rechtsgeleerde, filosoof en vrijdenker Leo Polak. Glasnostici Sonja Schulte en Amanda Brouwers namen een kijkje bij de lezing, luistert u hieronder hun reportage terug:

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar Leo Polak? Luister hieronder het hele gesprek met Homme Wedman terug of bezoek de tentoonstelling in het universiteitsmuseum – wees wel snel, hij is nog maar een paar dagen te bezoeken.