Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Jef Folkerts: “Games zetten aan tot reflectie en verbeelding.”

Jef Folkerts: “Games zetten aan tot reflectie en verbeelding.”
Willem Goedhart

Cultuurwetenschapper en gamer Jef Folkerts schreef een bijzonder proefschrift over de verbeelding in computer games. Hij onderzocht hoe narratieve elementen, evenals de gameplay, van invloed zijn op de beleving en de verbeelding van het verhaal voor de speler. Vervolgens koppelt hij dit aan een kunstervaring: de gamer wordt niet alleen aangezet om na te denken over het spel, maar ook tot reflectie over de wereld om zich heen. Luister hieronder het boeiende gesprek met onze studiogast Jef Folkerts terug.

 

Deel 1: Over narrativiteit in verschillende games.

 

Deel 2: Over de kunstervaring van de gamer.