Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 15, 2024

Scroll to top

Top

Rik Andreae: “Het zijn vaak zinnen die je te binnenschieten.”

Rik Andreae: “Het zijn vaak zinnen die je te binnenschieten.”

| On 22, mei 2015

De afgelopen jaren heeft Rik Andreae een viertal prachtige dichtbundels gepubliceerd. Na twee bundels bij De Contrabas verscheen de Groningstalige bundeling Blootwuilders dij wie binnen en na iets meer dan twee jaar is daar alweer de vierde bundel Omdat het vlamde die het licht zag bij Uitgeverij Monnier. Daar komt bij dat Andreae sinds deze maand lid is van de Dichtclub in de Kroeg van Klaas en binnenkort zal optreden bij Kantoorpoëzie en Dichters in de Prinsentuin.

Redenen genoeg dus om hem uit te nodigen voor een gesprek in de studio en hem te vragen enkele gedichten voor te lezen. Amanda sprak met hem over zijn werk, de tekeningen in de bundel en Groningse poëzie.