Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Dirk van Weelden: “Ik associeer Groningen met de Zweedse Facit.”

Dirk van Weelden: “Ik associeer Groningen met de Zweedse Facit.”

| On 03, jun 2015

De typemachines, of zijn het schrijfmachines, van W.F. Hermans waren al regelmatig in het nieuws, ook bij ons. Sinds kort ligt het boek Nooit meer typen in de winkel en aanstaande vrijdag wordt het boek feestelijk gepresenteerd in Amsterdam. Oud Groninger Dirk van Weelden leverde ook een bijdrage aan het boek.

Een goede reden dus om het weer aandacht aan Hermans verzameling te besteden. Jelte Posthumus had een mooi gesprek met een gepassioneerde Van Weelden. Luister hieronder naar het gesprek over Groningse typemachines, het verschil tussen voor- en naoorlogse Erika’s en de verschillen tussen Hermes baby’s uit Zwitserland en Brazilië. En wat is precies de ‘live-show’ modern typemachine gebruiken die Van Weelden gaat geven bij de boekpresentatie?

 

Het interview waarnaar Jelte verwijst kan je hier terug luisteren.