Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

De ‘Festivalkaart van Nederland’ van Glasnost spreekt aan

De ‘Festivalkaart van Nederland’ van Glasnost spreekt aan
Jelte Posthumus

Gisteren publiceerde Glasnost de ‘Festivalkaart van Nederland’ als reactie op de wat gebrekkige festivalkaart van NRC Next. Inmiddels is onze kaart tientallen duizenden keer bekeken en talloze malen gedeeld. De kaart spreekt blijkbaar aan en bovendien, de kaart geeft een uitstekend overzicht van wat er deze zomer op festivalgebied te beleven is in Stad en ook daarbuiten. Downloaden dus, en opslaan op je telefoon. Uiteraard, we hebben wat festivals gemist in ons overzicht – onze excuses daarvoor – maar het zijn er ook zoveel! Trouwens, in heel (Noord-)Nederland zijn mooie festivals, maar Glasnost richt zich op Groningen. Hier enkele reacties:

  • Groninger Internet Courant: ‘Zeg NRC Next! Hoezo valt hier niets te beleven?’ (Met poll! Lees hier)
  • Dagblad van het Noorden: ‘Noorderlingen lachen om NRC.next’ (lees hier)
  • NRC Next-redacteur Merlijn Kerkhof raakt naar aanleiding van alle commotie in discussie en zegt toe dat de Groningers mogen reageren in de krant:

Kerkhof

Hier nog eens de kaart:

Glasnost_festivalkaart