Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

De Nacht 2015 | Eric Mulder: “Met de slang is iets geks aan de hand.”

De Nacht 2015 | Eric Mulder: “Met de slang is iets geks aan de hand.”
Willem Goedhart

De slang is een raar dier. Hij is een gewerveld reptiel dat op het land leeft, maar hij heeft geen poten. Deze vreemde evolutionaire ontwikkeling houdt biologen al eeuwen bezig. Tijdens de Nacht gaf dr. Eric Mulder hier een lezing over, waarbij hij tevens aan de hand van schilderijen liet zien hoe verschillend de slang door de eeuwen heen is afgebeeld. Voorafgaand aan zijn optreden in Minerva schoof Mulder bij Glasnost aan om onze slangangstige Amanda & Jelte te vertellen over de pro’s en con’s van dit gekke en gluiperige beest.