Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Festivals 2015 | Epic Vibes

Festivals 2015 | Epic Vibes
Willem Goedhart

Na het grote succes van de Glasnost Festivalkaart zetten wij hierbij de leukste festivals in Groningen nogmaals op de kaart. In deze rubriek blikken we elke week vooruit op de evenementen die je op onze kaart vindt. Dat doen we voor elk festival met expertise, veel liefde en een kritisch oog, zodat jij als bezoeker weet wat je te wachten staat, wat je absoluut niet mag missen en wat je zoal aan moet trekken. Onze redactie heeft nu al zin in de festivalzomer, jij toch ook?

Naam: Epic Vibes.
Datum: zaterdag 13 juni 2015, 15.00 – 24.00 uur.
Locatie: Stadspark, Groningen.
Discipline: Dance.
Prijs: 25 euro.

Beeld: gezinsbode.nl

Beeld: gezinsbode.nl

Wat?
Dansen in het park. Voorheen
Dance Experience XL. Op de drafbaan staat een groot podium, waar hippe DJ’s hun vibes uitrollen over een golvende menigte. De acts worden opgeleukt met danseressen, ’s avonds zijn er lasershows, vuurwerk en ander visueel spektakel. Om tussen de optredens door je dansende voeten van hoognodige rust te voorzien, zijn er diverse drank- en eetgelegenheden rondom het terrein opgetrokken. Het credo: waar is het feestje? Hier is het feestje. Met bier, billen en beatz.

 

Welke acts mag je niet missen?
Met acht acts die achter elkaar op één podium staan, valt er eigenlijk weinig te missen. Een van de grootste namen op het affiche is die van VATO GONZALEZ. Ooit geboren als Björn Franken te Spijkenisse, staat hij tegenwoordig te boek als de bedenker van het concept en label “Dirty House”, een zijtak van de house die nóg dansbaarder is. In 2011 scoorde hij een internationale hit met Badman Riddim (Jump) (ft. Foreign Beggars). Ook tof is SHERMANOLOGY: broer en zus die met hun funky en soulvolle dance al samenwerkten met Afrojack en Avicii.

 

Hoe ziet het gebeuren eruit?
Een miniatuurversie van het Bevrijdingsfestival: een podium met zomerse decorstukken en rondom diverse kraampjes. Vooraan wordt gedanst, achteraan kun je relaxen in het gras. Een DJ beweegt doorgaans weinig, maar gelukkig wordt deze geflankeerd door schaarsgeklede danseressen en allerhande visuals. Zie vooral ook deze filmpjes.

Beeld: 050agency.com

Beeld: 050agency.com

Wat is er verder nog te doen?
Hoewel de website spreekt van “voldoende entertainment” buiten de live-acts om, lijkt daar weinig van terug te zien. Nu staan dancefestivals doorgaans bekend om hun ‘geestverruimende’ ervaringen, dus met wat vrolijke feestgangers en een lekker zonnetje erbij, is er weinig panklaar vermaak nodig.

 

Hoe kom ik goed voor de dag?
Als jongen val je met een spijkerbroek en willekeurig T-shirt niet op in de menigte. De dames hebben de keus uit een stoer hemdje met spijkerrok, of een ietwat gewaagdere outfit, waarmee je ongetwijfeld de camera’s en mannelijke bezoekers weet te vangen.

 

Glasnost tipt!
Laten we eerlijk zijn, bij dansen draait het om een goed feestje. En dat kun je gerust aan FEEST DJ RUUD overlaten. Zijn muziek is een wandelende mash-up tussen goud en fout, waarbij hij ook nog eens een vrolijk spoor van polonaises, flügel, hoedjes, sit-downs en opblaasdieren achterlaat. Eerder dit jaar verrijkte hij onze levens al met een dansbare carnavalskraker, het houdt maar niet op bij deze man. Een andere smaakmaker is het collectief GIRLS LOVE DJS, die naar eigen zeggen een show met geschiedenis, ziel en vrouwvriendelijke energie neerzetten. Precies dat stukje beleving dus waar een dance-festival baat bij heeft.

Beeld: solarweekend.com

Beeld: solarweekend.com

Zodoende
Als je zin hebt in een feestje waar je met een drankje of twee lekker pasjes kunt maken, is Epic Vibes jouw walhalla. Het Stadspark zal trillen op haar grondvesten wanneer jij te midden van een uitzinnige menigte het zweet van je lijf swingt. Dans, leef, geniet!

Klik hier voor de website van het festival!