Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 25, 2024

Scroll to top

Top

Festivals 2015 | Art Carnivale

Festivals 2015 | Art Carnivale
Sonja Schulte

Na het grote succes van de Glasnost Festivalkaart zetten wij hierbij de leukste festivals in Groningen nogmaals op de kaart (klik hier voor de lijst). Dat doen we voor elk festival met expertise, veel liefde en een kritisch oog, zodat jij als bezoeker weet wat je te wachten staat, wat je absoluut niet mag missen en wat je zoal aan moet trekken.

header

Naam: Art Carnivale
Datum: 17, 18 en 19 juli
Locatie: Schildmeer Steendam (nabij Delfzijl)
Discipline: kunstmarkt, workshops, kramerie, muziek, straattheater
Prijs: gratis

47

Wat?
Een festival dat vanaf 2009 bestaat om hun vele bezoekers, “die het experiment niet schuwen”, te vermaken. Dobberen op het schildmeer, slapen in de camping op vijf minuten afstand en elke dag op je gemak het festivalterrein op lopen om te ontbijten, een drankje of workshop te doen of liggend op het gras naar de vele bandjes te luisteren.

 

Welke acts mag je niet missen?
Er is muziek in vele verschillende vormen, van een kleurig dansensemble via een indierockband tot aan ruwe singer songwriters en ska bands. Mis op vrijdag Dansgroep Vasara, Good King Henry, Lunar, Bert Hadders en Swinder niet. Begin dan op zaterdag rustig met Entertwine en Megan’s Move, om ’s middags los te gaan op maar liefst twee Ska-bands: Knight Susan en The Boosters. Op zondag is het weer lekker rustig beginnen met Stringcaster (“vijf mannen met snaarinstrumenten en een mondharmonica”) om dat via Trikosis en Gosto de avond af te sluiten met de swingende soul van Daisy & The Jitterbugs.

art-carnivale-25-6-522x391

Hoe ziet het festival er verder uit?
Het festivalterrein is een heuvelachtig groot graslandschap naast het Schildmeer. Erachter zit de artiestencamping: een klein stekelbosje in de achtertuin van de organisatie, maar gelukkig kun je voor weinig op de gewone publiekscampings terecht die zich achter het Schildmeer bevinden. Er zijn vele kunstmarktjes en er is continu straattheater. Het kan zijn dat je het verschil nauwelijks opmerkt tussen de bezoeker en een straattheatermaker die volledig opgaat in zijn act. Er is veel eten en drinken te krijgen tegen zeer redelijke prijzen.  ’s Nachts is er op het strand ook veel (spontaan) theater en muziek.

art-carnivale-2-522x391
Hoe kom ik goed voor de dag?
Maak je daarover vooral geen zorgen: niemand komt hier goed voor de dag. Loop in je zwembroek recht het schildmeer uit en het festivalterrein op en haal een biertje, dan zit je goed. Hou je het liever droog en zo frivool mogelijk door in je hippiejurk (geschikt voor m/v) rond te dansen? Ook een goed idee; als je die neiging hebt kun je hem hier botvieren. Draag een glimlach en ontspan, dan pas je er prima tussen.

this-festival-has-put-eumundi-on-the-world-mappict1
Glasnost tipt!
Glasnost is vooral geboeid door The Magical Dustmen, een open tent waar ongeveer vijftig man in kan en meer mensen kunnen kijken. Op dag 2 zijn er tal van dingen te zien, doen en horen: van ’s werelds lekkerste gerecht, video’s, een ponyfluisteraar, stand up comedy, animatiefilms, een Internationaal Waarvrager, koffer-expositie, professor Eureka en meer. Maar vooral de laatste zin van de aankondiging belooft wat: “Heb je altijd al iets willen doen, maar weet je niet of je het durft of kunt? Wij helpen je!!”

05

Zodoende
Hou je van festivals, maar ben je als doorgezomerde bezoeker de drukte, belachelijke prijzen en last-minute opgezegde acts zat? Dan zit je op dit gratis festival helemaal goed. Hou je niet van festivals of ben je nog festival-beginner? Dan kun je hier voorzichtig je teen in het beleven van een weekend rondom tent, vrijheid en muziek dopen. En heb je niet per se iets voor of tegen festivals, woon je in Groningen-stad en wil je er gewoon even uit? Rij dan even de drie kwartier naar het Schildmeer, pleur je tentje neer en ontspan.

www.artcarnivale.nl