Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 18, 2024

Scroll to top

Top

Festivals 2015 | Lepeltje Lepeltje

Festivals 2015 | Lepeltje Lepeltje

| On 20, jun 2015

Na het grote succes van de Glasnost Festivalkaart zetten wij hierbij de leukste festivals in Groningen nogmaals op de kaart (klik hier voor de lijst). Dat doen we voor elk festival met expertise, veel liefde en een kritisch oog, zodat jij als bezoeker weet wat je te wachten staat, wat je absoluut niet mag missen en wat je zoal aan moet trekken.

Lepeltje Lepeltje

Naam: Lepeltje Lepeltje
Datum: 19, 20 en 21 juli
Locatie: Ebbingekwartier
Discipline: Cultureel Foodfestival
Prijs: gratis

Wat?
Met een naam als Lepeltje Lepeltje verwacht je intiem te kunnen genieten van allerlei lekkers. Het multiculturele festival vond vorige maand al plaats in Amersfoort en spreid haar kleedje dit weekend uit op het Ebbingekwartier. Het festival belooft al je zintuigen te prikkelen.

Welke acts mag je niet missen?
Je oren kan je alle drie de dagen laten verwennen door veelal lokaal talent als Alfonso y señor León, Dramali en Harm’s Fork op de zaterdag en op de zondag The Rising Sun. Waarschijnlijk zullen lokale bands wat meer publiek over de streep trekken, anderzijds heb je deze zomer kansen genoeg om ze elders aan het werk te zien. Het oog wil ook wat en zeker Harm’s Fork en The Rising Sun bieden een goede live show. Natuurlijk kan je ook zittend je broodje of biertje nader inspecteren of op de markt rondsnuffelen naar vintage spulletjes, tassen of kleding. De ‘mobile foodstalls’ komen anders dan de naam doet vermoeden niet van ver: nu ja, uit Nederland en aangevuld met lokale ondernemers. Ook onze stamkroeg De Boom kan je er vinden. De recepten zijn soms wel van ver, maar natuurlijk kan je er ook pannenkoeken krijgen.

Hoe ziet het festival er verder uit?
Als het goed is netjes. De organisatie meldt van een mooi en schoon terrein te houden. Dus geen goedkoop plastic. Je beker kan je aan de bar inleveren als je nieuwe drankjes bestelt. Met alle kraampjes, bands en DJ’s belooft het een kleurrijk geheel te worden.

Glasnost tipt!
Kom je voor de muziek dan kan je van te voren kijken of er wat leuks speelt of je gewoon laten verrassen. Zelf zijn we wel enthousiast over Alfonso y señor León die zijn nog niet zo bekend, maar wel erg prettig om naar te luisteren. De frontman van The Rising Sun kan in zijn eentje een fantastische show neerzetten en dat zal met band ook zo zijn. Word je enthousiast van de aanwezige stands en marktkraampjes dan kan je gewoon lekker gaan rondstruinen en dat afwisselen met een hapje en bandje.