Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Festivals 2015 | Hongerige Wolf

Festivals 2015 | Hongerige Wolf
Anna Dijk

Naam: Hongerige Wolf
Datum: 24, 25 & 26 Juli
Locatie: Hongerige Wolf, provincie Groningen
Discipline: vooral onontdekt talent op alle kunstdisciplines.
Prijs: kaarten kan je hier kopen, dagprijs verschilt tussen €22 en €29

3007WEBAPPwolf14-980x735

Wat?
Hongerige Wolf moet wel de mooiste plaatsnaam van Nederland zijn, het festival begreep dat en nam de naam gewoon over. Het festival vindt plaats door het hele dorp. De optredens en exposities zijn te vinden in schuren, tuinhuisjes, de kerk en nog veel meer verschillende plekken. Ook is er een camping waar je kan blijven slapen, voor het echte festivalgevoel. Op Hongerige Wolf richten ze zich op ‘onontdekt talent’, verwacht dus geen grote namen maar misschien wel aankomende sterren. Ook zijn er heel veel verschillende dingen te doen: er staat muziek, maar ook theater, literatuur, beeldende kunst en film geprogrammeerd.

Welke acts mag je niet missen?

Als je even uit wilt rusten, kan je naar Cinema Lupa op het Filmveld gaan, daar worden doorlopend korte films getoond, geselecteerd door een groepje filmkenners. Het zijn films en documentaires van jonge makers met uiteenlopende genres.

HongerigeWolf bord

Wat is er verder nog te doen?
Vraag vooral eens aan de bewoners wat de geschiedenis is achter de naam Hongerige Wolf, er gaan meerdere verhalen rond. Sowieso is het leuk om een praatje aan te knopen met een van de bewoners van het dorp. Het zijn er maar zeventig, dus misschien moet je even zoeken. Hongerige Wolf was vroeger erg in trek bij kunstenaars, en die sfeer hangt er nog steedt. Dit in combinatie het uitgestrekte Groningse land maakt van Hongerige Wolf een bijzondere plek, die alleen al het bezoeken waard is.

groot_130729-Hongerige_wolf

Hoe kom ik goed voor de dag?
Hongerige Wolf is een festival waar je lekker jezelf mag zijn. Ben jij persoon sokken-in-sandalen-met-verwassen-T-shirt, dan mag dat. Ben jij eerder een type hip-gehaakt-truitje-met-hoed-en-afgescheurde-spijkerbroek-(allemaal vintage, uiteraard) dan mag dat ook. Heb je zin om in een dierenpak rond te lopen, dan kan het zijn dat er af en toe iemand langs komt die je een high five geeft, maar verder wordt er niet moeilijk over gedaan.

Glasnost tipt!
Je kan tijdens Hongerige Wolf op een camping slapen, voor het echte festivalgevoel, of in een B&B in de buurt van het dorp als je wat meer comfort wilt. Dat is natuurlijk heel leuk, maar nog leuker is dat er tijdens Hongerige Wolf ook dorpsbewoners zijn die een kamer of tuinhuisje aanbieden waar je kan komen slapen. Dat is weer eens iets anders, en dan hoef je ’s ochtends ook niet terug naar het festival te reizen. Kijk voor meer informatie op de website.

Zodoende

Als je zin hebt om naar een festival te gaan op een bijzondere plek in Groningen en waar geen grote headliners staan zodat je lekker zelf mag bepalen wat de hoogtepunten van je weekend zijn, dan is Hongerige Wolf zeker aan te raden. Probeer dan ook niet alleen van het festival te genieten, maar ook van het dorp. Geniet van de kunst én de koeien, en maak er een geweldig weekend van.