Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

NZ15 | Marina Seitl: “We live in a very ocular dominated society, and this effects how we relate to our bodies.”

NZ15 | Marina Seitl: “We live in a very ocular dominated society, and this effects how we relate to our bodies.”
Sonja Schulte

Beelden domineren onze levens en specifiek bewegende beelden – het bekijken van videoclips en gifs maar ook nog lange bioscoopfilms neemt steeds meer van onze tijd in beslag. Op welke manier beinvloedt dit onze fantasie, en de mogelijkheid om de wereld om ons heen, maar ook de representatie daarvan in kunstwerken te begrijpen? Hoe zou onze perceptie van de wereld voelen, bijvoorbeeld, als we onze andere zintuigen net zoveel zouden vertrouwen als het zicht? We bespraken deze interessante vragen met de stellers ervan: het Zweedse kunstenaarsduo en partners Christer Lundahl en Marina Seitl, wiens theaterinstallatie “An elegy to the medium of film” dit jaar op Noorderzon is te zien, horen en ruiken. Het werd een interessant en gezellig gesprek, dat slechts heel even werd onderbroken door hun jonge spruit, die ook even van zich wilde laten horen. Luister hier het gesprek, dat in twee delen in het Engels werd gevoerd, terug.

 

We vroegen ook het publiek naar hun favoriete film en de beleving daarvan: