Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

NZ15 | Meindert Talma: “Werkman is een mooi figuur om een levensverhaal van op plaat te zetten, dus dat heb ik gedaan.”

NZ15 | Meindert Talma: “Werkman is een mooi figuur om een levensverhaal van op plaat te zetten, dus dat heb ik gedaan.”
Sonja Schulte

Hij timmert al sinds jaar en dag aan de weg als Nederlands onbekendste popster. Op Noorderzon is hij echter allerminst een onbekende: hij speelt sinds 2004 onafgebroken op het festival, in verschillende formaties en gedaantes. Vorig jaar nog kreeg hij veel lof van de landelijke pers voor zijn roman en bijbehorende cd Kelderkoorts, een grappig en ontroerend verhaal over het tot wasdom komen van zijn persoon en zijn unieke carrière. Dit jaar is hij op Noorderzon om met The Melisma Saxophone Quartet een ode te brengen aan Groninger Ploegkunstenaar en drukker Hendrik Werkman – en wie kan dat beter, zeggen wij dan, dan Meindert Talma? Afgelopen vrijdag kwam hij bij ons langs voor een interview met redacteur Anna Dijk en om in onze container twee prachtige nummers ten gehore te brengen.

Luister hier naar het interview:

Luister naar “De Ploeg”:

Luister naar “Mijn hart is zwart”: