Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

NZ15 | Orlando Julius: “I am an old man, but I’m not tired!” (interview en live)

NZ15 | Orlando Julius: “I am an old man, but I’m not tired!”  (interview en live)
Jelte Posthumus

De Nigeriaanse Orlando Julius is een ware funkveteraan. Deze legendarische afrobeatcomponist en -muzikant mixt Afrikaanse traditionele dansmuziek met westerse soul, R&B en funk, een combinatie die in de jaren zestig en zeventig nogal opzienbarend was. Hij speelde met internationale grootheden als jazzband The Crusaders en werkte samen met Motown-songwriter Lamont Dozier en boekte daarmee grote successen. Momenteel staat hij op het podium met the Heliocentrics, een negenkoppig muziekcollectief uit London. Vorig jaar kwam hun eerste gezamenlijke album uit, Jaiyede Afro, een album dat alom geprezen wordt in de internationale pers, The Guardian gaf het vier sterren! We spraken Orlando Julius en zijn vrouw en tot ons grote geluk pasten hij en de Heliocentrics op het knusse podium van Radio Noorderzon.

 

Interview:

Live 1:

Live 2: