Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

NZ15 | Burgemeester Peter den Oudsten: “De raad is beneden de veertig. Ik vind dat inspirerend en mooi.”

NZ15 | Burgemeester Peter den Oudsten: “De raad is beneden de veertig. Ik vind dat inspirerend en mooi.”
Sonja Schulte

Zaterdag 22 augustus zat wethouder van cultuur Paul de Rook bij ons om te vertellen wat Noorderzon voor de stad betekent en zijn enthousiasme met ons te delen. Qua cultuurbeleid is Noorderzon dan ook koren op zijn molen. Maar Noorderzon heeft niet alleen invloed op cultuur- ook de natuur en het woonbeleid worden door dit festival geraakt. Hoe zit dat eigenlijk – wringt dat niet? Om over deze en andere kwesties te praten was onze nog steeds kersverse burgemeester, Peter den Oudsten, die woensdag erna bij ons te gast. Hij sprak presentator Jelte Posthumus en ondergetekende, over wat hij zelf thuis het liefste draait en waarom hij graag in de Noordelijke provincies woont. Ook blijkt de burgemeester van Groningen een groot privilege te bezitten als het gaat om schouwburgbezoek.

Luister hier het gesprek terug: