Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 15, 2024

Scroll to top

Top

NZ15 |Joost Oomen: “Afrikaanse dictators zijn vooral het volk aan het mennen.”

NZ15 |Joost Oomen: “Afrikaanse dictators zijn vooral het volk aan het mennen.”

| On 02, sep 2015

De mensen achter Kantoorpoëzie zetten op Noorderzon hun tanden in redevoeringen. U kent de zwartwit filmpjes wel met druk pratende dictators of de strak georkestreerde optredens van Chinese of Noord-Koreaanse despoten. Geforceerd enthousiasme, of groepsdruk, doet de mensen juichen.

Despootpoëzie, een containervoorstelling op Noorderzon, brengt deze redevoeringen via koptelefoons over aan de bezoeker, voor de ultieme persoonlijke ervaring. Hoe komt de tekst dan binnen, en hoe schrijf je een goede speech? Joost Oomen en Marleen Nagtegaal vertelden ons meer over de voorstelling.

 

 

Enkele dagen voor het interview namen we ook een kijkje in de container van Despootpoëzie. Anna Dijk bekeek de voorstelling voor ons.