Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

NZ15 | Christiaan Kuhn: “We are only in the jazz corner because we don’t have a singer.”

NZ15 | Christiaan Kuhn: “We are only in the jazz corner because we don’t have a singer.”
Sonja Schulte

“Jazz is a music based on fear”, aldus de droogkomische rockumentary Spinal Tap. Maar naar eigen zeggen zijn de jongens van Kuhn Fu, ‘fearless’ – zonder angst dus. Dat doet de bandnaam ook vermoeden, hoewel Kuhn Fu niet verwijst naar de Oosterse vechtsport, maar naar bandleider Christiaan Kuhn. Waar hebben we hier mee te maken? Een stel eigenwijze jazzcats met capsones? Of is de band Kuhn Fu een integere jazzband? Op zaterdag 28 augustus stonden ze op het jazzpodium van Noorderzon en kwamen ze aan het begin van de avond bij ons langs, om een aantal nummers te laten horen en een aantal prangende vragen van presentator (en jazzliefhebber) Jelte Posthumus te beantwoorden. Ze stelden hem teleur door te melden eigenlijk geen jazzband te zijn. Maar hoe zit dat dan?

Luister hier het interview (in het Engels) terug:

 

Luister “Rice and beans”:

Luister “Nosferatu”:

Luister: “Such Sweet Thunder:

foto: instagram.com/kuhnfumusic