Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 15, 2024

Scroll to top

Top

Philip Rozema: “Alles om ons heen heeft al betekenis. Het mooie hiervan vind ik dat het los staat van betekenis.”

Philip Rozema: “Alles om ons heen heeft al betekenis. Het mooie hiervan vind ik dat het los staat van betekenis.”
Sonja Schulte

Bij haar 380-jarig bestaan in 1994 besloot de Rijksuniversiteit Groningen tot haar 400-jarig bestaan een reeks verbeeldingen te laten maken, geïnspireerd door geschiedenis, wetenschap en personages die met de RuG te maken hebben. Inmiddels zijn daarvan 14 gerealiseerd. Het grootste deel daarvan kent u vast wel, net als Glasnost-redacteur en kunsthistoricus Sonja Schulte en UK-huisdichter Philip Rozema. Een deel misschien ook niet. Een deel is wellicht telkenmale aan het oog ontsnapt, terwijl u er zo dichtbij was, of niet als kunstwerk door u herkend. Wat betekenen die kunstwerken nu eigenlijk? Het duo Schulte en Rozema ging op pad. U kunt hieronder de samenvatting (5 min) van hun tocht terugluisteren of, als u nieuwsgieriger van aard bent, de complete geïmproviseerde audiotour (25 min).

 

 

foto: staatingroningen.nl