Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

Anton Valens: “Het is natuurlijk gebaseerd op Het boek ONT, maar het is ook echt iets anders.”

Anton Valens: “Het is natuurlijk gebaseerd op Het boek ONT, maar het is ook echt iets anders.”

| On 18, sep 2015

Heeft u dat wel eens: dat u een boek leest en daarbij denkt ‘dit kan een fantastische film zijn’? Film-, theater- en radiomaker Aletta Becker dacht na het lezen van Het boek ONT van Anton Valens juist aan een hoorspel. Afgelopen vrijdag werd de eerste aflevering van dit vijfdelige hoorspel uitgezonden op NPO Radio 1.

In Het boek ONT volgt de lezer de werkloze Isebrand Schut die onder het motto ‘gedeelde post is halve post’ de zelfhulpgroep Man & Post opricht waar op een gegeven moment de extraverte Cornelis Meckering bij aanschuift. Dit alles speelt zich af tegen het decor van de stad Groningen. Aletta Becker was bij ons te gast en we spraken ook met de schrijver van Het Boek Ont, Anton Valens.