Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Mies van Hout: ‘Mijn nieuwe stijl is minder vooropgezet, en dat heeft effect op de tekeningen.’

Mies van Hout: ‘Mijn nieuwe stijl is minder vooropgezet, en dat heeft effect op de tekeningen.’

| On 18, sep 2015

Mies van Hout is één van de bekendste kinderboekenillustratoren van Nederland. Afgelopen Dinsdag was ze bij Literair Dispuut Flanor om een lezing te geven over haar werk. Wij spraken haar van tevoren over de lezing.

Mis jij de illustraties in grotemensenboeken ook wel eens?

Soms wel, maar ik vind het ook fijn dat ik zelf kan bedenken hoe het er allemaal uitziet.

Een van de onderwerpen van de lezing die je bij Flanor gaat geven is de verandering van stijl die je hebt meegemaakt. Zou je kunnen uitleggen wat er veranderd is?

Mijn stijl was eerst meer gebaseerd op controle. Dan bedacht ik eerst alles van tevoren, en pas dan begon ik te tekenen. En in mijn nieuwe stijl begin ik gewoon te tekenen en al tekenend ontstaat er een boek. Er moet natuurlijk wel een plan zijn, maar het is minder vooropgezet en dat heeft effect op de tekeningen.

Luister hier de rest van het interview: