Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Ida van Mastrigt: “Mijn vader heeft drie kilo brieven achtergelaten.”

Ida van Mastrigt: “Mijn vader heeft drie kilo brieven achtergelaten.”

| On 23, sep 2015

U kent de afbeeldingen wel van de grote crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw. Rinus van Mastrigt, de vader van Ida van Mastrigt, kon als bouwkundige geen werk vinden en vertrok op de fiets naar Nederlands-Indie. Zijn verloofde reisde hem per vliegtuig achterna en in Nederlands-Indie kregen ze twee kinderen. Het oudste kind daarvan is Ida van Mastrigt.

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog scheidden de ouders en vertrok Rinus van Mastrigt samen met zijn kinderen, na een kort verblijf in Nederland naar Argentinië. Een bijzonder verhaal waar Carolijn Visser het boek Argentijnse Avonden over schreef. Het boek werd een succes en Ida van Mastrigt geeft er af en toe lezingen over. Zo ook vanavond in Groningen.

 

 

De lezing van Ida van Mastrigt begint om 20.00 uur in Huis de Beurs aan de Vismarkt en is gratis toegankelijk.

De foto is van Sergio Pili.