Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Ola Mafaalani: “Kunstenaars zijn Amnesty International met fantasie.”

Ola Mafaalani: “Kunstenaars zijn Amnesty International met fantasie.”
AmandaBrouwers

Moeten kunstenaars macht willen? En zich zodoende bemoeien met maatschappelijke problemen? Hoewel veel kunstenaars macht verafschuwen vindt artistiek en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel dat ze juist invloed zouden moeten willen op de maatschappij. Haar eye-opener was de grote stroom vluchtelingen die nu Europa binnen komen, en met dat onderwerp opende ze het theaterseizoen 2015.

Ola was afgelopen maandag bij ons in de studio en sprak met Jelte over haar toespraak, de nieuwste theaterproducties van het NNT en over de macht van de kunstenaar. Luister hieronder het hele gesprek in drie delen terug.

Deel 1:

 

Deel 2:

 

Deel 3:

 

Nieuwsgierig geworden naar de toespraak van Ola? Lees hier De-staat-van-het-theater-2015.