Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Mark Yeoman: “Ik maak mijn programma steeds weer kapot.”

Mark Yeoman: “Ik maak mijn programma steeds weer kapot.”
Sonja Schulte

Zondag won het Noorderzonfestival samen met elf andere festivals de nieuwe Europe for Festivals, Festivals for Europe-prijs. Uit een poel van 760 festivals uit 31 landen werden zij geselecteerd vanwege hun voortrekkersrol op het gebied van artistieke of politieke waarde, innovatie, internationalisering of duurzaamheid. Het nieuwe platform is vorig jaar opgericht om meer aandacht te generen voor het belang van festivals voor de Europese samenleving. Artistiek directeur Mark Yeoman nam de prijs namens Noorderzon in ontvangst. Een paar weken geleden spraken wij hem al tijdens één van onze live uitzendingen op het festival en vroegen we hem naar de precieze inhoud van zijn functie. Luister dat hier terug:

foto: noorderzon.nl