Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Joost Kircz: “Vrouwen worden bij de voornaam genoemd en mannelijke schrijvers niet.”

Joost Kircz: “Vrouwen worden bij de voornaam genoemd en mannelijke schrijvers niet.”

| On 07, okt 2015

Begin deze maand verschenen er meerdere publicaties over het werk van F. Harmsen van Beek. Eén van de drijvende krachten hierachter is Joost Kircz. Hij was mede-samensteller van het verzamelde werk In goed en kwaad en van het recent verschenen het schrijversprentenboek Stoeten Ritseldingen. Samen met August Hans den Boef schreef hij Onbegonnen werk, De ontvangst van het oeuvre van F. Harmsen van Beek, een casestudy. Hierin beschrijven ze ‘hoe de de meeste literatuurcritici zich geen raad weten met het zogenaamd ongrijpbare werk van de schrijfster’.

Jelte Posthumus en Sonja Schulte spraken met Kircz over de ontvangst van het werk van F. Harmsen van Beek, het aanhouden van de schrijversnaam en hoe in de recensies en necrologieën het werk steeds minder centraal kwam te staan terwijl we dat werk gewoon moeten lezen.

 

Zondag 11 oktober zijn Joost Kircz en Maaike Meijer te gast bij VPRO boeken. Dat begint om 11.20 uur op NPO 2.

Onbegonnen werk, De ontvangst van het oeuvre van F. Harmsen van Beek, een casestudy wordt op 14 november in Garnwerd gepresenteerd door Joost Kircz, August Hans den Boef en Maaike Meijer.