Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 25, 2024

Scroll to top

Top

Anneke van Giersbergen: “We moesten echt gewoon metal jongens hebben.”

Anneke van Giersbergen: “We moesten echt gewoon metal jongens hebben.”

| On 09, okt 2015

Vanavond staat The Gentle Storm in Vera. Anneke van Giersbergen en Arjen Lucassen werkten al eerder samen op enkele albums van Ayreon. Toen een nieuwe samenwerking werd besproken ontstond het idee voor The Gentle StormHet album gaat over twee zeventiende eeuwse geliefden. De man is op zee en schrijft brieven naar zijn vrouw. Het dubbel album The Diary was het resultaat. Met op de ene cd de akoestische gentle versies en op de andere cd de meer rockende storm versie.

Jelte en Sonja spraken met Anneke over het aanstaande optreden, het werken aan beide versies van The Diary en de samenwerking met Arjen Lucassen.