Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Philip Rozema – Poëzie

Philip Rozema – Poëzie
Sonja Schulte

“Zijn poëzie is minimalistisch en toch vol overtuigingskracht”, sprak de jury over de nieuwe huisdichter van de RuG. Onlangs schitterde hij in de kapel van het oude RKZ, waar hij optrad op het podium van stadsdichter Kasper Peters. Dit nieuwe Glasnost-seizoen zal Philip Rozema regelmatig bij ons aan tafel zitten om de uitzending met een mooie noot af te sluiten, en op maandag 5 oktober deed hij dat voor het eerst. Hij las een aantal gedichten voor, waaronder een gedicht dat hij op zijn dertiende schreef over een dierentuin en een gedicht waarbij onze presentator en tevens vogelaar even moest slikken, aangezien het over een dode lijster ging.

foto: Reyer Boxem