Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Isabel van der Velde: “Het wad houdt heel veel geheimen in zich schuil.”

Isabel van der Velde: “Het wad houdt heel veel geheimen in zich schuil.”

| On 15, okt 2015

Sinds april van dit jaar worden er in het waddengebied een twaalftal workshops georganiseerd waarin wetenschappers, geïnteresseerden en bewoners samenwerken om de geschiedenis van het waddengebied in kaart te brengen. Een geschiedenis die we vooral van oude kaarten en geschreven bronnen kennen want als er één gebied in Nederland is dat continu verandert is het wel de Waddenzee.

Vorige week werd het project Wad een workshop genomineerd voor de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie (stemmen kan overigens hier) en om die reden kwam archeologe Isabel van der Velde bij ons langs. Sonja Schulte sprak met haar over de dynamiek van de Waddenzee, kwelderlagen, dijkdoorbraken, archeologische vondsten , verdronken dorpen en verdwenen eilanden.

 

Isabel van der Velde introduceert Wad een workshop

 

Over archeologisch onderzoek in het Waddengebied

 

 

De foto is van de website van Erfgoedpartners.