Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

NvU | Maarten Keulemans: “Er staat een premie op sexy wetenschappelijke resultaten.”

NvU | Maarten Keulemans: “Er staat een premie op sexy wetenschappelijke resultaten.”

| On 19, okt 2015

Tijdens de Nacht van de Universiteit sprak Ronald Hünneman met Maarten Keulemans. Keulemans is wetenschapredacteur bij de Volkskrant en hield tijdens de nacht een lezing over media en wetenschap. Journalisten nemen met gemak wetenschappelijk nieuws over voor in de krant. Aansprekende inzichten en hapklare conclusies en resultaten worden door journalisten en wetenschappers opgeklopt.

Bij verscheidene grote redacties als de NOS en het ANP zijn geen wetenschapredacteuren werkzaam. Vragen naar hoe een onderzoek tot stand is gekomen worden te vaak niet gesteld. Keulemans breekt, evenals Trudy Dehue, een lans voor kritischer journalistiek én wetenschap.