Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | March 4, 2024

Scroll to top

Top

Hero Hokwerda: “Kazantzakis stond op Olympische hoogte”

Hero Hokwerda: “Kazantzakis stond op Olympische hoogte”
AmandaBrouwers

Laatst hoorden we al in een interview met twee leden van de Senioren Academie Sociëteit dat academici pas rijp zijn als ze met pensioen mogen (of moeten). Een goed bewijs daarvan is Hero Hokwerda – hij was 37 jaar actief voor de opleidingen Nieuwgrieks en Byzantinologie en is nu nog zeer actief in de promotie van de Griekse taal en literatuur.

Aanstaande donderdag geeft hij een lezing bij Spraakmakende Boeken, over Leven en wandel van Zorbas de Griek. Een uitstekende aanleiding om het te hebben over zijn werk als vertaler, uitgever en de klassieker van Nikos Kazantzakis. Sonja Schulte in gesprek met Hero Hokwerda. 

Luister hier deel 1 van dat gesprek terug:

Luister hier deel 2 van het gesprek:

Foto door Matt & Megan