Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Enzo Pérès-Labourdette: “Minerva was vroeger een tekenschool. Ik werd geïnspireerd door dat verleden.”

Enzo Pérès-Labourdette: “Minerva was vroeger een tekenschool. Ik werd geïnspireerd door dat verleden.”
Sonja Schulte

Fiep Westendorp, wie is er niet groot mee geworden? Onze gast wordt er ook groot mee, maar dan anders. Enzo Pérès-Labourdette is namelijk één van de winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen die jaarlijks worden uitgereikt om beginnende illustratoren te ondersteunen. Van 2010 tot 2014 studeerde hij aan Minerva, nu woont en werkt hij in Amsterdam. Hij heeft opdrachtgevers als Heineken en The New York Times en hij zit vol plannen om iets moois te maken. Wij spraken hem afgelopen maandag over middeleeuwse ‘reportages’ en tekenen op papier in deze digitale tijd. Luister hier het interview terug:

foto: Afbeelding uit het Visboek van Adrian Coenen, Koninklijke Bibliotheek, www.kb.nl