Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Het Grote Gebeuren | Mensje van Keulen: “Ik hou er van om het zo bondig mogelijk te houden.”

Het Grote Gebeuren | Mensje van Keulen: “Ik hou er van om het zo bondig mogelijk te houden.”

| On 09, nov 2015

Eindelijk kreeg Mensje van Keulen vorig jaar een grote literaire prijs, en dan maar meteen voor haar hele oeuvre: de Constantijn Huygens-prijs viel haar ten deel. Ze debuteerde in 1972 met Bleekers Zomer en bleef daarna gestaag leesplezier aanleveren. Haar oeuvre bestaat uit een veertigtal boeken, de meest recente daarvan heet Liefde heeft geen hersens (2012) en in februari verschijnt Schoppenvrouw. Sonja Schulte sprak tijdens Het Grote Gebeuren met één van haar helden over schrijvers als Edgar Allan Poe, Guus Kuijer en Roald Dahl.  Het effect van een oeuvreprijs werd besproken evenals de vele nominaties voor prijzen die Van Keulen ten deel vielen. Natuurlijk kwam ook Schoppenvrouw uitgebreid ten sprake.

 

 

De foto is van Henk Veenstra.