Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Het Grote Gebeuren | Herman Koch: “Satire kun je het echt niet noemen. Het is wat het is.”

Het Grote Gebeuren | Herman Koch: “Satire kun je het echt niet noemen. Het is wat het is.”
Jelte Posthumus

Een huisarts die zijn vriend ziek maakt; een vader die de gruweldaad van zijn kind verzwijgt. Erg frisse types zijn de hoofdpersonen van Herman Koch niet. En ook als verteller zijn ze behoorlijk onbetrouwbaar. Met die ambigue personages heeft Koch wereldwijd succes. Van Het Diner verkocht hij meer dan een miljoen exemplaren in Europa. Het boek werd vertaald in meer dan dertig talen. Blijven de personages dan overeind? Herman Koch kwam als laatste gast bij Glasnost aan tafel en nam overigens ook nog een ongezouten visie op het lerarenschap mee. 

Luister hier het interview terug:

 

De foto is van Henk Veenstra