Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Het Grote Gebeuren | Eva Vriend: “Wat ik zo interessant vind is de menselijke kant van de Noordoostpolder.”

Het Grote Gebeuren | Eva Vriend: “Wat ik zo interessant vind is de menselijke kant van de Noordoostpolder.”
AmandaBrouwers

Rijdt u wel eens over de Noordoostpolder? Ja? Waar denkt u dan aan? Schrijver, journalist en historica Eva Vriend denkt aan haar familiegeschiedenis en onderzocht ook de menselijke kant van de geschiedenis van het gebied: wie zijn de mensen die daar als eerste kwamen wonen? Want dat was niet – zoals nu – degene met de grootste zak geld. De overheid selecteerde streng…

Luister naar een gesprek over de criteria voor een huisje in de Noordoostpolder – een voorbeeldje: je moest in je ‘vitale leeftijd’ zitten – over waar Eva haar informatie vandaan heeft gehaald en over het onderwerp van haar nieuwe boek: