Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Olivier Diepenhorst: “Smekelingen geeft veel verschillende perspectieven op een complex dilemma”

Olivier Diepenhorst: “Smekelingen geeft veel verschillende perspectieven op een complex dilemma”
Daphne Smets
  • On 02/12/2015
  • http://www.Glasnostici.nl/author/Daphne-Smets

Wanneer meng je je als democratische staat, op humanitaire gronden, in de oorlog van twee andere landen die worden bestuurd door tirannen? Een actuele vraag, maar tegelijkertijd een eeuwenoude. De Griekse toneelschrijver Euripides stelde hem al in zijn tragedie Smekelingen.

Regisseur Olivier Diepenhorst voert dit stuk weer op en vertelt ons hoe zijn Smekelingen zowel op een theoretisch niveau inzicht geeft in het morele dilemma, als vanuit een persoonlijk, emotioneel perspectief.

Luister hier het gesprek terug:

Fotografie: Sanne Peper.