Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Klaas Timmermans: “Zeewier is een goed alternatief voor fossiele brandstoffen.”

Klaas Timmermans: “Zeewier is een goed alternatief voor fossiele brandstoffen.”
Silvia Donker

Zeewier als duurzame energiebron en als vervanger voor vlees en vis, het kan! Het beeld van de toekomst: minder landbouw, maar in plaats daarvan zeebouw. Er is al een proefboerderij bij Texel om uit te vissen hoe dit in de praktijk kan werken.

Onze gast van afgelopen maandag weet alles van zeewier. Of nou ja, alles… Hij onderzoek de mogelijkheden van de algen, om er méér over te weten. Onderzoek naar zeewier gebeurt namelijk nog niet zo lang, maar dat er ontzettend veel mee kan is duidelijk. Klaas Timmermans is hoogleraar Mariene Plantaardige Biologie aan de RUG en onderzoeker bij het NIOZ. Hij wist een en ander uit de doeken te doen over de eigenschappen en mogelijkheden van zeewier.

Luister terug:

Deel 1. Over de toepasbaarheid van zeewier en Timmermans’ werk bij het NIOZ.

Deel 2. Over het onderzoek en duurzaamheid voor de toekomst.