Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Maurino Alarcón (TenTemPiés) “Je gaat echt vol er in.”

Maurino Alarcón (TenTemPiés) “Je gaat echt vol er in.”
Ruurd-Jan de Meulder

Photo by Sander Baks.

Vanaf vandaag zijn de TenTemPiés weer te zien in de Nederlandse clubs en de kick-off is hier in Groningen, in Simplon.

Wij belden met zanger en bandleider Maurino Alarcón, vroegen hem naar het verloop van het festival seizoen en of hij liever in clubs of op festivals speelt. “Wat leuk is aan de clubtour is dat je dieper kunt gaan. We doen een show van een uur en drie kwartier, waarbij je het meeste eist van jezelf en het publiek. Je gaat echt vol er in, wat wij heel tof vinden, omdat je op die manier ook andere delen van je muzikaliteit kan laten zien.”

Hun tweede gig deze tour is op Sencity in Patronaat, Haarlem. Sencity wordt tweemaal per jaar georganiseerd en is een festival voor de zintuigen dat zich voornamelijk richt op dove mensen, al is dat geen vereiste natuurlijk. Teksten worden omgezet in steekwoorden en emoties door VJ’s. “Omdat het zo’n bijzonder optreden is heb ik nu al meerdere malen contact met hun gehad, om te kijken hoe dat precies in z’n werk gaat. Teksten hebben we uitgeplozen en echt goed vertaald. Het interessante is dat je in één keer wordt geconfronteerd met mensen die je teksten op een andere manier niet verstaan. Je gaat naar hele mooie manier van communiceren, waarbij je van elkaar moet voelen en zien en is precies wat wij vaak als Spaanstalige band in Nederland moeten doen, maar nu tastten wij ook in het duister.”

Tot slot lichtte Maurino nog een tipje van de sluier over hun nieuwe plaat….
 
Beluister het hier: