Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Thijs Franssen: “Omdat ik het niet direct logisch vind, maak ik er een foto van.”

Thijs Franssen: “Omdat ik het niet direct logisch vind, maak ik er een foto van.”
Jelte Posthumus

Soms begrijp je als museum- of galleriebezoeker niet meteen waar je naar kijkt, maar naarmate je langer kijkt, of hoe meer je ervan kijkt, des te groter wordt de zeggingskracht ervan. Het werk van Thijs Franssen heeft dat. Neem nou zijn foto’s. Een functieloos slingerpad van klinkers door een betegeld tuintje richting een voordeur. Een brandslang in de hoek van een cafetaria, verstopt achter nepplanten boven een bankje met onogelijk stofpatroon. Een etalage van een stoeremannenzaak met een pop met tattoosleeve. Een groot lokijsje in een prullenbak voor een snacktent. Het is lelijkheid. Het is Nederlands. En hoe meer knulligheid en kneuterigheid je voorgeschoteld krijgt, des te fraaier de collectie wordt.

769d40b69b-work-news-- hoogezand-centraal-DEF2-HR

Vandaag, zaterdag 20 februari, ging in Hoogezand de expositie Hoogezand Centraal van start. Een tentoonstelling van een stel kunstenaars die elk op hun eigen manier vervreemden, vragen stellen en uitdagen. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal uit Hoogezand-Sappemeer. Maar zie je dat ook terug in de expositie? We vroegen het Thijs Franssen, die samen met Thijs Jansen – die ook in Hoogezand exposeert – naar onze studio kwam. 

Klik hier voor informatie over de expositie.