Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Reportage | 20 jaar Vals Alarm

Reportage | 20 jaar Vals Alarm
AmandaBrouwers

De voorzitter van musicalvereniging Vals Alarm zegt het een aantal keer, afgelopen zondag in de bovenkamer van Groningen: ”Als je een willekeurig persoon in Groningen vraagt of ze Vals Alarm kennen, dan is het antwoord nee. En dat is zonde. Kende jij ons?” Ik moet met schaamrood op mijn kaken bekennen van niet. Dat moet dus anders.

Dit jaar speelt de vereniging de rockmusical RENT en hoopt daarmee een groot publiek aan te spreken. In samenwerking met COC Groningen en Stichting LGBT Groningen brengen zij het verhaal over de dood, liefde en seksuele diversiteit niet alleen in de theaters, maar ook naar middelbare scholen. In onderstaande reportage hoor je hoe de thema’s uit die musical nog steeds toepasbaar zijn op het Groningen van 2016 en wat het tot zo’n uitdagend stuk maakt. Bepaal zelf of Vals Alarm een vereniging is die jij zou moeten kennen.

 

 

De foto boven deze post is eigendom van Vals Alarm. Ben je nieuwsgierig geworden naar de musical? Luister dan alvast deze theaterversie van The Tango Maureen, de filmversie van Take Me or Leave Me of een medley van Seasons of Love en La Vie Bohème tijdens de Tony Awards van 1996 (een laatste weetje: naast een Tony won RENT ook een Pulitzer Prize). Zit je straks goed voorbereid bij de voorstelling van Vals Alarm.