Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 22, 2024

Scroll to top

Top

Menno Nijboer: “Juiste afleiding is the lesser of two evils.”

Menno Nijboer: “Juiste afleiding is the lesser of two evils.”
Silvia Donker

We willen allemaal het liefst zoveel mogelijk tegelijk doen én kunnen. Met gezond verstand kun je echter wel bedenken dat het niet handig is berichtjes te versturen terwijl je aan het fietsen bent, maar in sommige gevallen kan het juist goed zijn om meerdere dingen tegelijk te doen. Je moet het kennelijk alleen een beetje op elkaar afstemmen.

We spraken de vers gepromoveerde Menno Nijboer. Hij deed onderzoek naar hoe ons brein dat multitasken klaarspeelt en wat voor effect het kan hebben (goed of slecht). Het heeft te maken met het op de juiste manier combineren van verschillende cognitieve functies. Hoe Menno dat onderzoek precies heeft uitgevoerd en wat voor conclusies daaruit te trekken zijn, vertelde hij afgelopen maandag in de studio.

Luister het interview hier terug:

Interesse in het proefschrift? Check die hier.