Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Matthijs Veenstra – Gedichten van BN’ers: Annemarie Jorritsma

Matthijs Veenstra – Gedichten van BN’ers: Annemarie Jorritsma
Sonja Schulte

Matthijs Veenstra wist ons een tijdlang te boeien met zijn eigen absurdistische columns, maar stuitte toen op het nog onbekende poetische werk van Matthijs van Nieuwkerk. Hij las dat bij ons voor – Van Nieuwkerk kreeg eindelijk de stem die hij echt verdiende en, zoals men dan zegt: de rest is geschiedenis. Hij bleek namelijk lang niet de enige BN’er die eigenlijk om een heel andere reden bekend zou willen zijn en Matthijs helpt hen daarmee. Afgelopen maandag was Annemarie Jorritsma aan de beurt, die ook een interessante conceptuele kunstenaar bleek te zijn, naast haar poëtische werk. Luister terug: