Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 15, 2024

Scroll to top

Top

Ruth Koops van ’t Jagt: “Als je de patiënt laat uitpraten duurt het consult niet langer.”

Ruth Koops van ’t Jagt: “Als je de patiënt laat uitpraten duurt het consult niet langer.”

| On 16, mrt 2016

Ongeveer één op de drie Nederlanders is niet voldoende in staat om informatie over zorg, gezond en ziekte zodanig te snappen dat hij, of zij, er goed mee uit de voeten kan. De communicatie tussen artsen en patiënten speelt daarbij een grote rol en kan beter. Donderdagmiddag organiseren Studium Generale en het Groninger Forum het Kenniscafé Wat bedoelt u dokter? over dit onderwerp.

Ruth Koops van ’t Jagt is één van de sprekers en promoveert op de begrijpelijkheid van (geschreven) gezondheidsinformatie. Ze sprak met Jelte over, haar onderzoek, het jargon van gezondheidsinformatie, Amerikaans onderzoek over gesprekken met artsen, fotostrips met voorbeeldsituaties en Anne Wie.