Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Tom Tieman: “Dat vind ik heroïek op een kleinschalige manier”

Rutger Peereboom

Voor de paasstop spraken we met Tom Tieman over zijn documentaire “De laatste boer van Euvelgunne”. Een toch wel heel bijzonder verhaal van boer Thies Dijkhuis die in midden jaren ’90 als laatste verdediger heroïsch op de bres van het bijna geheel tot bedrijventerrein verworden Euvelgunne stond. Maar Thies Dijkhuis wist het voor elkaar te boksen en zorgde er eigenhandig voor dat de oprukkende stad een halt werd toegeroepen aan de grenzen van zijn boerenland. Heden ten dage grazen Dijkhuis’ blaarkoppen nog immer in het prachtige hunzegebied rondom zijn boerderij Hunzerheem. Dijkhuis heeft onlangs zelfs een lintje in ontvangst mogen nemen voor de het behoud van het hunzegebied.

Het is de bedoeling dat Tieman’s documentaire dit jaar nog uitkomt en bij voorkeur wordt vertoond op het boerenland in Euvelgunne. Tot die tijd zullen jullie het moeten doen met de trailer (url=https://youtu.be/1K_XCi-1nv8) en zijn interview met Glasnost. Luister dat laatste hier terug!