Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Sabine van den Berg: “Het gaat mij echt om de ontwrichting van een gezin.”

Sabine van den Berg: “Het gaat mij echt om de ontwrichting van een gezin.”

| On 11, apr 2016

Tien jaar geleden is er een meisje vermoord en de dader is nooit gevonden. Als de jongere broer van dat meisje uitgaat met de dochter van een boerengezin kan de gedachte aan de moord niet langer buiten de deur worden gehouden. Dingen die niet mogen is het vierde boek van Sabine van den Berg. Sinds 4 april ligt het in de winkel en die dag was Van den Berg te gast bij ons voor een gesprek met Jelte Posthumus.

Evenals als in haar vorige boek Wissel staat een gezin centraal. De hoofdpersoon in Dingen die niet mogen probeert tegen de klippen op in haar man te blijven geloven. Posthumus sprak met Van den Berg over beeldend schrijven, het aanvoelen van personages en het identificeren van misverstanden. Aangezien het boek dicht op de huid zit van de moeder en dochter ga je als lezer ook mee in de misverstanden die ontstaan en de scheefgroei die ontstaat.

Vanavond wordt Dingen die niet mogen gepresenteerd in Godert Walter aan de Oude Ebbingestraat.