Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Kasper Peters: “Als je in de rest van Nederland gaat optreden, kom je er achter dat de kwaliteit in Groningen hoog is.”

Kasper Peters: “Als je in de rest van Nederland gaat optreden, kom je er achter dat de kwaliteit in Groningen hoog is.”
Sonja Schulte

Hela, Kak Dela? (= Russisch voor “Hee, hoe gaat het?”)

In deze rubriek bellen we mensen terug die bij ons een goed verhaal vertelden, waarbij we nieuwsgierig zijn naar hoe het verder ging. Eerder al vertelde Grutto-expert Theunis Piersma dat het met de Grutto’s goed gaat. Afgelopen maandag belden we Kasper Peters, nu dik een jaar stadsdichter van zijn tweejarige termijn. Toen hij net was benoemd zei hij dat hij twee dingen wilde gaan doen – met een busje vol dichters buiten de grenzen van Groningen optreden, en alle basisscholen van Groningen bezoeken en daar poezieles gaan geven. Wij belden hem om te vragen of hij een beetje op schema loopt. De dichter reageerde enthousiast en wist de spanning vast te houden: opnieuw geeft hij ons twee primeurs. Dat wordt over een jaar maar weer terugbellen, dus.

Luister hier het telefoongesprek met de stadsdichter terug: