Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

Mariano Mendez: “It’s a kind of magic.”

Mariano Mendez: “It’s a kind of magic.”
Jelte Posthumus

Volgens de algemene relativiteitstheorie is een zwart gat een gebied waaruit niets, zelfs licht niet, kan ontsnappen, vanwege de extreme vervorming van de ruimtetijd door de zwaartekracht van een zeer compacte enorme massa. Dit klinkt misschien als science fiction, maar zwarte gaten bestaan wel degelijk, en dankzij het astrofysisch onderzoek van de laatste eeuw komen we er steeds meer over te weten. Afgelopen maandag was hoogleraar Mariano Mendez bij Glasnost; onlangs betrok hij de leerstoel Hoge Energie Astrofysica aan de RUG. Hij gaf ons een klein college over het magische fenomeen van zwarte gaten.

Luister hier het interview terug: