Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Cale Tyson: “I wanna take a modern spin on it.”

Cale Tyson: “I wanna take a modern spin on it.”
Jelte Posthumus

Cale Tyson is een jonge, veelbelovende country-artiest uit Nashville, Tennessee. Gisteravond kwam hij langs bij Glasnost – te voet, op cowboylaarzen, gehuld in geruite blouse en met een gitaarkoffer in de hand. Hij speelde twee prachtige nummers, we spraken hem over de muziek van zijn jeugd, over Nashville en natuurlijk over zijn plaat ‘Careless Soul’, die hij opnam in de fameuze FAME-studio’s in Muscle Shoals, Alabama. Daar hangt de soul van Otis, Aretha en Wilson in de lucht. En dat hoor je terug op het debuut-album van Cale Tyson. De country omarmt daarop de soul. De plaat is overigens nog niet uit in Nederland. Wel in Engeland: Tyson werd opgepikt door een dj van BBC Radio 2 en Engeland loopt inmiddels flink warm voor de jonge artiest.

Cale

Cale Tyson ging nog even met de Glasnost-redactie mee naar de Boom

Vanavond (di 24-04) speelt Cale Tyson met zijn band (drums, bas, pedal steel, gitaar, zang) in het Grand Theatre. Kaarten kun je hier kopen. Ons eigen Hans Hanneman is het voorprogramma.

Cale Tyson speelt ‘Somebody Save Me’:

 

Luister hier het interview en het nummer ‘Travelling Man’

 

Uitgelichte afbeelding: rollingstone.com