Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Guus Sluiter: “We hebben een groot boeket van mensenhaar.”

Guus Sluiter: “We hebben een groot boeket van mensenhaar.”

| On 26, apr 2016

In de serie Zicht op de dood van Studium Generale worden onderwerpen als bijna-dood ervaringen, religie, nageslacht en het delen van verhalen besproken. Vanavond (26 april) spreken Guus Sluiter, Coen Verbraak en Marga Altena over de manieren waarop wij mensen de dood in beeld brengen. Waarom willen we deze intieme verhalen delen.

Guus Sluiter is directeur van Tot zover, het Nederlands uitvaart museum zal het onder andere hebben over post-mortemfoto’s en het bewaren van herinneringen. Sonja Schulte sprak met hem over luchtige tentoonstellingen, een haarlok als herinnering, de traditie van post-mortemfoto’s. Het museum heeft 185 post-mortemfoto’s tentoongesteld en biedt ook ruimte voor de verhalen erachter.

De avond begint om 20.00 uur in het Academiegebouw.