Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Andreas Blühm: “Het gaat erom het publiek kritisch te leren kijken.”

Andreas Blühm: “Het gaat erom het publiek kritisch te leren kijken.”
Sonja Schulte

Al drie jaar in een museum rondlopen en bezig zijn met het publiek en dan terug de universiteit in. Onze Groninger Museumdirecteur doet het en wij spraken hem maandag over hoe hij daarover denkt. Wat is hij van plan? Gaat hij verder op de onderzoekerskant en duikt hij opnieuw de theorie in of neemt hij de museumpraktijk juist mee naar de collegebanken? Of een combinatie daarvan, maar is dat wel mogelijk? Wat mist hij zelf het meest aan studeren en komt hij er nog wel aan toe zijn kennis bij te spijkeren? En wat gaat het betekenen dat het museum voor de studenten als een soort laboratorium om in te experimenteren wordt ingezet? Genoeg te vragen, dus we spraken hem gedurende het uur tweemaal. Luister hier beide gesprekken terug: