Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

#denacht2016: Heel makkelijk in verschillende standjes

#denacht2016: Heel makkelijk in verschillende standjes
Willem Goedhart

Tussen al het talkshowgeweld op de Nacht van Kunst en Wetenschap is Glasnost present om het programma van de nodige context en duiding te voorzien. Vanuit het Academiegebouw maken wij een live-uitzending waarin we interessante gasten ontvangen, toffe bands komen spelen en onze columnisten iets voordragen over het thema van deze editie: ‘het hart’. Onze luisteraars, jullie dus, zijn van harte welkom plaats te nemen in het publiek en een bijdrage te leveren aan het spektakel.

De afgelopen weken spraken wij reeds verschillende mensen die met een project actief zijn op de Nacht van Kunst en Wetenschap. Begin mei spraken we met drie studenten van Academie Minerva over een bijzonder project: Heel makkelijk in verschillende standjes. Deze ‘aanlokkelijke’ titel draagt hun zogenaamde prostitutie-atlas, waarin ze deze afgeschermde sector in het A-kwartier in kaart hebben gebracht. Opvallend zijn ook de internet-recensies van mannen die deze dames bezochten.

Na dit gesprek belden met Yvette Luhrs van stichting WijZijnProud – een belangenorganisatie voor prostituees.  vroegen haar mening over de atlas, het imago van deze beroepsgroep en de huidige stand van zaken in de Groningse branche. Luister de beide gesprekken die onze presentator Sonja voerde hieronder terug. Wie meer wil weten over dit project, moet zaterdag tijdens de Nacht naar de bibliotheek, alwaar de studenten met een installatie een nieuw (en rood?) licht schijnen op hun atlas.