Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

#denacht2016: Be Boy Be Girl

#denacht2016: Be Boy Be Girl

| On 02, jun 2016

Tussen al het talkshowgeweld op de Nacht van Kunst en Wetenschap is Glasnost present om het programma van de nodige context en duiding te voorzien. Vanuit het Academiegebouw maken wij een live-uitzending waarin we interessante gasten ontvangen, toffe bands komen spelen en onze columnisten iets voordragen over het thema van deze editie: ‘het hart’. Onze luisteraars, jullie dus, zijn van harte welkom plaats te nemen in het publiek en een bijdrage te leveren aan het spektakel.

De afgelopen weken spraken wij reeds verschillende mensen die met een project actief zijn op de Nacht van Kunst en Wetenschap. 23 mei sprak Jelte Posthumus met Frederik Duerinck over Be Boy Be Girl, een multi-sensory installatie die hij samen met Marleine van der Werf maakte en die je op de Nacht kan bezoeken.

Jelte Posthumus wil wel eens een Jette Posthumus zijn en besprak met Duerinck hoe dat precies in z’n werk gaat. Wie de Oculus Rift opzet krijgt niet alleen zicht op een afgetraind mannen- vrouwenlichaam en het mooiste strand van Hawaii maar ook op cocktails en de geuren en kleuren die bij een strandvakantie horen.